9a caminada 2018

El recorregut està senyalitzat amb marques blanques i grogues. La pujada és relativament fàcil perquè es puja força de mica en mica i la baixada té força pendent però es fa ràpida. Passem per forces masies i tindrem molt bones vistes (si el temps acompanya). Ara el paisatge està d’un verd tan brillant que enlluerna i trobarem molta herba i vaques pasturant. Molta gent diu que som la petita Suïssa i és ben cert!!!

1PRC59.1 VALLFOGONA- CAMÍ RAL – COLL DE CANES
Fitxa tècnica
Temps: 1 hora
Distància: 4 km 130 metres
Alçada Màxima: 1120 Coll de Canes
Desnivell acumulat: 200m
Dificultat: Fàcil
Senyalització: PR blanc i groc
Ens trobem davant de l’Ajuntament i sortim per la plaça de la Salut a agafar el camí ral senyalitzat com a PR C59 variant 1 (blanc i groc) passant per davant del comunidor i Sant Julià. Anem pujant fent petits trams de la N260a i camins per sota i deixant trencants a masies fins passada la casa del Pinós que té una agrobotiga de venda vedella i embotits criats i elaborats al seu propi obrador. Continuem per sota la carretera fins a coll de Canes (1120m).
2PR C59 COLL DE CANES- PLAFALGARS-SANTA MAGDALENA
Fitxa tècnica
Temps: 1 hora 40 minuts
Distància: 5km 510 metres
Alçada Màxima: 1547 Sta Magdalena
Desnivell acumulat: 320m
Dificultat: Mitjana
Senyalització: PR blanc i groc
Ara enfilem sender PR C59 cap al sud, tot seguint la carena de la Serra de Santa Magdalena entre bosc de faigs i prats de pastura, resseguint el límit de municipi amb Riudaura. Arribarem als plans de Plafalgars, pastures amb magnífiques vistes al Pirineu i al Puigsacalm on podrem esmorzar. Seguirem per la carena fins al collet del Bosc i enfilarem fins a l’ermita de Santa Magdalena (1.547m) en mig dels faigs.
3PR-C 59-2 VALLFOGONA-LA BAUMA-PUIGVASSALL-SANTA MAGDALENA
Fitxa tècnica
Temps: 2hores 30minuts
Distància: 6km
Alçada Màxima: 1.547m
Dificultat: Fàcil
Senyalització: PR blanc i groc
Ara toca baixada cap a Vallfogona. Ho farem pel camí (PR C59 variant 2) que va passant per fagedes i pins i trossets de pista fins a la casa de Puigvassall (que elaboren formatges i iogurts). Nova baixada dreta entre pins fins a la Bauma (càmping) i per la gorga del Frare i Ciutadia creuarem la riera de Vallfogona i enfilarem cap al poble.

 

Anuncis