3a caminada 2017: RODA DE TER, 12 de febrer

20170204_112428

Foto: Pere Grèbol

ITINERARI:

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16308954

ALERTA: La sortida NO és a la Plaça de Roda! Sortirem de l’antiga masia/restaurant LES GORGUES. Està situada a dos quilòmetres escassos del centre de Roda. Cal prendre la carretera que va a l’Esquirol/Rupit/Olot i trencar a mà dreta a la indústria càrnia CAN PATEL. Ho detallem: En sortir de Roda, direcció Rupit, farem una recta d’un km (més o menys) deixant enrere Roda de Ter. Després de la recta, i d’un parell de corbes, deixarem també a la dreta una depuradora. Un parell de corbes més i una nova recta d’uns 300m. Alentiu la marxa: en arribar a un indústria situada a mà dreta també, cal desviar-se TRENCANT A LA DRETA!, continuar vorejant l’empresa (que ens ha de quedar a mà esquerra) i continuar un centenar de metres més fins arribar a LES GORGUES, on aparcarem i començarem la caminada circular.

. SORTIDA: 8 matí, LES GORGUES

. Camí L’Esquirol/Tavertet, Les Palanques (1,6km, 604m alt), El Bonifet (2,5km, 655m alt), La Bertrana (2,8km,  677m alt), L’Esquirol (4km,  701m alt)

. ESMORZAR: Font de l’Escudella (5,6km    697m alt)

. Pont del Molí de la Bertrana, Barra de Ferro, Salt del Cabrit, Les Gorgues (FINAL): 13Km

Més informació: Barra de Ferro (Pere Grèbol)
El nom de la Barra de Ferro, prové del fet que antiguament al damunt d’aquesta plataforma i a una altra situada al cantó de Sant Bertomeu Sesgorgues, hi havia una barra de ferro que servia com a recolzament per a una gruixuda corda de cànem, que servia per a transportat d’un costat a l’altre, branques i troncs d’arbres, sàrries de carbonet, etc, travessant doncs, d’un costat a l’altre tot tipus de materials.
Van acabar aquestes feines i la barra de ferro es va mantenir en aquesta plataforma durant molts anys; per això, va acabar per donar el nom al salt d’aigua que hi ha, així com, als penya-segats d’aquest entorn.

sin-titulo-3

Anuncis