20a. caminada 2017: VALLFOGONA DE RIPOLLÈS: 5 de novembre

 

RECORREGUT DE 14KM

VALLFOGONA- MILANY-PLA DEL TABAC-LA MASICA-LA TOSCA-VALLFOGONA

Passeig del Meridià Verd. Agafem el camí que baixa a la riera.

  0,260km    Creuem la riera de Vallfogona pel pont medievalPassat el pont, el sender continua per la dreta i més endavant enfilem en un tram empedrat entre avellaners. A la Portella, sortim passada una tanca de filat a unes feixes de pastura amb vista panoràmica del nucli urbà.

0,600km       El camí passa al costat de la barraca d’en Met, amb la coberta mig enrunada. Després d’uns zigues zagues entrem en un nou clap ple d’avellaners. S’arriba a una font abeurador de bidons que hi raja poca aigua en unes feixes enmig de cirerers..

1,430km         El GR-3 arriba a una carretera de terra que condueix en cotxe cap a Milany. En aquest punt hi ha una excel·lent vista panoràmica de tota la vall. Continuem per la carretera cap a la dreta.

1,770km     Roca Estelló. Des d’aquí, en línia recta, es veu el Pedraforca i a sota hi ha la casa de can Malhivern. La pista forestal continua primer entre pins i després ja entra en una fageda, comunal.

3,560km       El sender continua per la carretera, deixant a mà esquerra el trencant que va a la casa de la Barraca. Creuem el rec de les Artigues.

3,825km       El GR-3 abandona la carretera i s’enfila a l’esquerra cap amunt.

4,040km       El camí passa a sota les runes de can Gallard. I va enfilant dret per un tram on s’ha fet aclarida d’arbres.

4,750km       El sender arriba a la Font de l’Abeurada, situada al costat del rec, a l’esquerra del camí. Amb un abeurador de pedra.

5,152km    Collet de Milany. (1.484m), Pal d’Itinerànnia R10 Coll de Milany. A mà dreta i a pocs centenars de metres podem veure ja les ruïnes del Castell de Milany. Seguim pel PR C-59 per la carena. Enfilem i creuem el Pla de la Bronza. Seguim per un tram de bosc fins a sortir de nou ben bé a la carena entre pastura.

5,800km       Collet de l’Amorriador  voregem el turó i continuem carena enllà. Acabat els planells continuem per una pista a l’esquerra que de seguida deixem per enfilar un corriol que voreja pel nord Puig l’Obiol i anem a sortir a uns tancats que marquen el límit de les finques de la Barraca i Llastanosa.  Pla del Tabac continuem la gran pastura i anem lleugerament a l’esquerra a trobar una pista forestal que s’endinsa a la fageda i va baixant.

8,360km     Plans de Ginebret. Arribem a unes pastures amb magnífiques vistes al Pirineu. Baixem per la cloterada tot seguint antigues pistes en mig d’una fajeda i vorejant torrent amb saltants plens de tosca.

10,160km    Arribem tot seguint el torrent de la Masica a la pista forestal en mal estat que va de Llastanosa a la Barraca. Aquí comença l’itinerari senyalitzat del Torrent de la Masica que seguim avall per la banda esquerra del torrent. Arribem al Saltant més espectacular. Just poc després hi arriba el torrent que ve de la font del Bisbe. Continuem avall ara un tros per la banda dreta del torrent i per una palanca el creuem de nou i continuem avall per un corriol ampla que es va allunyant a ratos del torrent.

12,000km    De nou al costat del torrent arribem a la pista forestal que puja a Milany en la zona del Solà i Cortal. Prenem a la dreta cap al poble.

13,000km  Font de la Tosca. Continuem per la pista i entrem per un tram emporlanat que seguim tot passant per davant del Trull, creuant la     riera de Vallfogona i enfilant cap a la zona esportiva municipal.

14,200km   Poble.

Sin título-1

Sin título-2

 

ÉS UNA CAMINADA MATINAL

 

sin-titulo-4

Anuncis